duminică, 6 septembrie 2015

A venit toamna, acopera-mi buzele cu ceva...

Gata, vara s-a dus si in locul ei vine anotimpul frunzelor aramii sau mai bine zis anotimpul rujurilor inchise la culoare, deci astazi o sa va arat cateva rujuri de sezon, cum s-ar spune.



Nu am fost niciodata mare fan al ideilor de genul "vara purtam culori neon, toamna rujuri inchise si iarna culori reci". Este adevarat ca, in functie de vreme, starea oamenilor se schimba si odata cu ea se schimba si felul in care ne machiam. Eu, de exemplu, prefer sa port culori mai reci sau mai "distractive" pe timpul verii precum mov, roz sau putin albastru pe cand toamna si iarna, cand e mai rece afara, prefer sa port nuante de auriu, portocaliu si maro. Probabil se datoreaza si faptului ca vara port haine in culori deschise si iarna port numai negru, dar trecem peste. Ce incercam sa spun este ca pur si simplu nu conteaza lucrurile de genul asta, nu conteaza culorile de sezon si ar trebui sa purtam orice vrem, cand vrem, fie ca este la moda sau nu. 

Trecand peste, am zis ca totusi ar fi oportunitatea perfecta sa va arat cateva din rujurile mele preferate care cica s-ar potrivi toamna (sau in orice anotimp). In plus, nuantele inchise sunt favoritele mele. :D


Primul ruj pe care vreau sa vi-l arat este clar unul din rujurile mele preferate, atat pentru culoarea superba cat si pentru formula lui. Este vorba de rujul lichid Velvetine de la Lime Crime, in nuanta Wicked.


De asemenea, o varianta mai maronie ar fi rujul  L'absolu Rouge de la Lancome in nuanta 252. Acesta are o formula cremoasa, iar dupa un timp pare ca se "fixeaza" pe buze.


O varianta mai ieftina de rosu inchis este rujul de la Golden Rose in nuanta 123. Desi ii iubesc nuanta, nu sunt innebunita dupa formula lui si nici dupa miros, dar pentru 10 lei parca nici nu mai conteaza. 


Lasam putin rosul la o parte si ne indreptam spre visiniu. Doua rujuri perfecte pentru aceasta categorie sunt Soft Matte Lip Cream-urile de la Nyx in nuantele Copenhagen (stanga) si Transylvania (dreapta).  Ca majoritatea rujurilor lichide aceastea se usuca mat si ofera rezistenta mare. Le recomand cu incredere fiindca sunt ieftine (34 de lei parca), calitative, vin in multe nuante si nu usuca buzele deloc!


O alta nuanta de visiniu pe care o am in colectie este Golden Wine, de la Avon. Facea parte dintr-o gama cu rujuri ce contin particule de aur de 24k, cica. Nu stiu sigur daca sa mai gasesc, dar cu siguranta as incerca si alte nuante. 


Si, ca tot eram in zona asta care da spre mov, va prezint un alt ruj preferat de-al meu: rujul lichid de la Coloured Raine in nuanta Raine Fever. Am cautat o perioada destul de lunga un ruj mov perfect, care sa nu fie nici prea albastru, nici prea rosu si ma bucur ca l-am gasit. 


V-am vorbit numai despre rujuri pana acum, asa ca o sa includ si un gloss de buze! Pe acesta de la Me Now l-am luat cu 8 lei dintr-o statie de metrou din Bucuresti si am fost placut surprinsa de felul in care se comporta: este foarte pigmentat, deci poate fi purtat pe cont propriu, pateaza buzele, astfel atunci cand se sterge putin buzele raman colorate si are un miros delicios, de bomboane.


Revenim la rosu pentru a va arata cateva rujuri care pur si simplu imi soptesc toamna, desi nu sunt prea inchise. Primele doua sunt rujurile Studded Kiss de la KVD in nuantele Gothica (stanga) si Thin Lizzy (dreapta). Stiu ca e mai greu sa le gasiti in Romania, dar daca aveti sansa sa le cumparati va recomand sa o faceti! 


Alte doua rujuri sunt CB 96 de la Mac si 149 de la Malu Wilz. Sunt asememanatoare ca nuanta, dar  rujul Mac castiga, fiind mai pigmentat si mai rezistent ca cel din urma.  



Am sa inchei acest articol cu un o culoare ce se poarta din ce in ce mai mult: negru. De curand tot mai multe companii vin cu rujuri negre lichide (inclusiv Anastasia in colectia de toamna), dar preferatul meu ramane Black Velvet de la Lime Crime. 


Cam astea au fost rujurile "de toamna" din colectia mea. Sper ca v-a placut articolul si ca v-am oferit putina inspiratie. Data viitoare revin cu un articol dedicat scolii sau chiar serviciului, asa ca stati pe aproape! Pana atunci va urez un inceput de toamna cat mai placut si va pwp! :D

16 comentarii:

  1. NYX Transilvanya ma tenteaza de ceva vreme, dar mi e ca o sa l abandonez repede, asa cum am facut cu toate rujurile in nuante puternice. Din colectia ta imi place cel mai mult cel mov.
    Eu nu prea inteleg moda asta cu rujul negru. N am nimic cu el, dar merge purtat de fetele care adopta un anumit stil (punk, goth etc), parca trebuie sa faca parte din tinuta, sa completeze o atitudine mai puternica..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe vremuri, cum s-ar zice, rujul negru era purtat mai mult de rockeri, punkeri etc, dar a inceput sa fie purtat tot mai mult de muzicienii (gen Rihanna) si de artisti de makeup. Mie-mi place sa-l port la petreceri, de obicei cu o camasa alba sau chiar o rochie alba si un machiaj foarte natural la ochi. De asemenea, arata super bine purtat cu un ruj rosu in centrul buzei. :D :3

      Ștergere
  2. NYX Transilvanya ma tenteaza de ceva vreme, dar mi e ca o sa l abandonez repede, asa cum am facut cu toate rujurile in nuante puternice. Din colectia ta imi place cel mai mult cel mov.
    Eu nu prea inteleg moda asta cu rujul negru. N am nimic cu el, dar merge purtat de fetele care adopta un anumit stil (punk, goth etc), parca trebuie sa faca parte din tinuta, sa completeze o atitudine mai puternica..

    RăspundețiȘtergere
  3. Uuuh, ce nuante dragute! Parca vreau si eu NYX - Copenhagen sau Transylvania, nu ma pot decide...
    Tu, activeaza-ti cumva follow-ul pe blogspot. Vreau sa te urmaresc, sa devin stalker-ul tau, dar nu ai casuta activata... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu vreau sa devi stalkerul meu, dar nu stiu cum se activeaza chestiuta aia. :C

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Te duci la Aspect (in setari) si adaugi pe undeva pe pagina gadget-ul Followers. Da-mi de veste daca reusesti.

      Ștergere
    4. Tot nu e bine. Cauta gadget-ul "Followers". Tu ai pus "Follow by e-mail"

      Ștergere
    5. Te rog, spune-mi ca e bine acum. :( Daca nu, lucrez la pagina de facebook oricum. :D

      Ștergere
    6. Acum am reusit sa devin stalker-ul tau. Si chiar ieri mi-a ajuns Transylvania - ador nuanta! <3

      Ștergere
  4. Fataa ma omori cu produsele astea , deci vreau neaparat aproapte tot ce ai tu , daca vei vedea ca ti a disparut vreun produs "cu siguranta n am fost eu" (glumesc...sau nu :)) ) , sunt niste produse wow , de la niste firme si mai wow ,chiar incerc sa dau de nuanta transylvania sau copenhagan sunt divine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te tenteaza transylvania fugi si da o comanda pe Makeup-Shop pentru ca iese super repede din stoc :c Oricum, de-acum o sa-mi tin machiajele intr-un seif :)) (glumesc, glumesc)

      Ștergere
  5. Poti sa.mi spui te rog de unde ti.ai luat lipglossul coloured raine?...se gaseste in romania??eu l.am cautat dar n.am reusit sa.l gasesc....multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se gasesc in Romania. L-am luat de pe site-ul oficial, https://www.colouredraine.com si am dat in jur de 10 dolari pe transport. E posibil sa bage reduceri dupa sarabtori, deci daca nu te grabesti poti sa astepti oferte :D

      Ștergere
  6. Poti sa.mi spui te rog de unde ti.ai luat lipglossul coloured raine?...se gaseste in romania??eu l.am cautat dar n.am reusit sa.l gasesc....multumesc

    RăspundețiȘtergere