duminică, 25 octombrie 2015

Machiaje de Halloween!

Desi este o sarbatoare care nu se sarbatoreste in tara noastra, eu ador Halloween-ul si nu exista an in care sa nu ma costumez, fie la petreceri, iesiri in oras sau chiar colindat. Motivul pentru care iubesc asa mult perioada aceasta din an este libertatea de a fi oricine sau orice vrem, fara a fi criticati sau judecati. De Halloween ne putem transforma in papusi barbie (de preferat fara sa lesinam), in animalute draguta, chestii moarte sau putem deveni chiar niste printese goth. Sau mirese. Sau super eroi sau vrajitoare sau absolut orice.
Eu am pregatit 4 idei de machiaje destul de usor de realizat pe care le puteti crea, in mare, cu lucruri pe care le aveti deja in casa.


1. Zombie

Ce poate fi mai clasic ca un machiaj de zombie? Am inceput machiajul prin a folosi cel mai deschis fond de ten pe care il am, iar peste am aplicat un strat gros de pudra alba/translucida. Folosindu-ma de farduri cu subton rece am inceput sa-mi conturez fata, ochii si sa adaug efectul de vanataie. Daca aveti urme de cosuri, zone cu piele uscata sau chiar urme si vanatai, atunci treaba voastra va fi mai usoara! Pentru sange am folosit un ruj rosu mai inchis, la care am adaugat nuante de maro si negru.
Pentru costumul de zombie nu va trebuie mare lucru, doar cateva haine rupte si poate cateva pete de sange realizate cu vopsea acrilica.





2. Pirat

Anul trecut am ales sa fiu pirat, dar nu unul oarecare ci Jack Sparrow, asa ca m-am distrat putin facand pe barbatul.



Am inceput prin a folosi un fond de ten mult mai inchis, pentru ca nu exista pirati cu pielea ca branza. Nu m-am obosit cu acoperirea imperfectiunilor si am trecut direct la bronzer si la conturarea fetei, care este foarte importanta mai ales daca doriti sa fiti un pirat barbat. Asadar, in loc sa-mi conturez fata ca in mod normal, mi-am dus "dunga" in jos, pentru a crea acel efect masculin. Am continuat cu sprancenele, pe care le-am facut cat mai stufoase posibil si am trecut la ochi. Am folosit doar un creion negru, pe care l-am intins neglijent, pentru ca piratii vor sa se machieze, dar nu se pricep. Urmeaza cel mai important semn al masculinitatii: barba. Am folosit o pensula in unghi foarte subtire si diferite produse maro precum fard, creion si gel de sprancene pentru a crea senzatia firelor de par. Cand in sfarsit acest proces lung a fost gata, am creat cu putin ruj rosu cicatricea lui Jack Sparrow si am fost gata!




Pentru costum veti avea nevoie de o bandana (rosie pentru Jack), o camasa alba, pantaloni sau colanti maro, cizme maro cat mai inalte, multe curele si o vesta sau chiar un palton. Oh, si sa nu uitam de dreaduri. Nu sunt asa importante pentru un pirat oarecare, dar pentru Jack Sparrow sunt un must have. Daca nu gasiti o peruca cu dreaduri puteti incerca varianta Emmei din clipul acesta.

3. Caprioara

Un alt machiaj pe care l-am realizat anul trecut si care mi s-a parut foarte dragut si simplu.


Pentru ten am inceput cu rutina zilnica (ca sa-i spunem asa), dar am folosit un bronzer cat mai portocaliu si cat mai mult in zona pometilor, a nasului, pe frunte si in pliu. Pentru a contrasta bronzul mi-am iluminat zona se sub ochi, varful fruntii, al nasului si deasupra buzei superioare. Pentru ochi am folosit un creion alb pe pleoapa de jos, sub care am adaugat putin fard maro pentru a accentua albul. Am continuat prin a crea petele albe folosindu-ma de creionul Jumbo Eye Pencil de la Nyx in nuanta Milk care, sincer, face acest machiaj sa fie mult mai usor. Am terminat machiajul prin a-mi desena nasul si buza de sus cu negru. 


Pentru costum nu va trebuie mare lucru, doar cateva haine in nuante de maro, crem sau poate chiar verde si niste cornite, pe care le puteti realiza din crengutele copacilor. 


4. Craniu

Am inceput, din nou, cu cel mai deschis fond de ten pe care il aveam si am aplicat peste un strat gros de pudra alba. Apoi, cu ajutorul unui creion in nuanta pielii am schitat zonele pe care vreau sa le umplu cu negru si anume: zona uchilor, tamplele, nasul si maxilarul. Puteti observa ca am facut o mica greseala in schitarea maxilarului, asta fiindca nu am folosit o poza de referinta, ceea ce va sfatuiesc sa faceti. Puteti, de asemenea, sa incercati sa va simtiti propriile goluri din craniu. 


Pentru colorarea formei am folosit un fard crema negru, dar puteti la fel de bine folosi un fard negru, un creion, un tus sau, si mai bine, o vopsea speciala. Dupa ce am umplut totul bine am aplicat un fard negru deasupra pentru a seta fardul crema si am estompat marginile negre, pentru ca am dorit un efect mai neglijent. Folosindu-ma de o pensula subtire, in unghi, am trasat liniile dintre dinti si cateva linii pe frunte pentru a da senzatia de incruntare, pentru ca nu ma distreaza sa fiu moarta. Am terminat totul prin a adauga putin ruj negru in centrul buzelor. 
Pentru costum nu aveti nevoie de nimic special, eu am ales haine si accesorii negre, cainele fiind unul din ele ha. 





In ciuda faptului ca pozele nu sunt chiar cele mai bune, sper ca v-au placut machiajele si sper ca v-au inspirat, pentru ca asta a fost scopul de la bun inceput. Daca vreti sa vedeti mai multe poze cu machiaje de Halloween va invit sa ma urmariti pe pagina mea de facebook sau pe instagram, fie pe contul personal ( ZipercooDe ), fie pe cel dedicat machiajelor ( makeup.ziper ).
Va pwp si ne vedem miercuri cu un alt articol de Halloween! 

2 comentarii:

  1. Fata ce tare ti au iesit , jack fara dreaduri e ca micul fara mustar adica sa fim seriosi :))) ti au iesit super

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut comparatia asta. =)) Mersi mult, cred ca o sa mai fac cateva pentru miercuri. :D

      Ștergere