duminică, 18 octombrie 2015

5 Decoratiuni Pentru Halloween!

Pentru ca tot se apropie Halloweenul, sarbatoarea mea preferata care nu se sarbatoreste si in tara noastra, m-am decis sa imi creez propriile decoratiuni. Asadar, astazi o va arat cum am realizat aceste ornamente, folosindu-ma, in mare, de lucruri gasite in casa. 



1. Lumanarea insangerata buahahahaha


Deja va e frica, stiu. Pentru a o creea am folosit o lumanare alba cu aroma de vanilie (o gasiti in Dm), o alta lumanare rosie gasita prin casa (puteti folosi si un creion cerat, rosu), o bricheta si o punga. Am rupt punga in doua si am asezat lumnarea alba peste ea, pentru a nu pata parchetul. Deasupra lumanarii albe am aprins lumanarea rosie si am lasat-o sa se topeasca, pentru a creea acest efect de picaturi de sange. Cand am fost multumita de felul in care arata, am stins lumanarea rosie si am lasat-o pe cea alba la uscat, ca apoi sa adaug, cu farduri negre si maro, umbre pentru a ii oferi un efect mai realistic. 




2. Potiuni. Multe potiuni. 


Am inceput cu una si am ajuns la 4. Pentru cele mari am folosit sticle de vin transparente pe care le-am spalat in apa fierbinte si, fiindca nu am reusit sa le dau jos eticheta, am zgariat-o si am rupt-o pentru a ii oferi un efect de vechi. Dupa ce ambalajul a fost gata, am inceput amestecarea potiunilor: am umplut sticlele cu apa la care am adaugat colorant (pentru cea verde), albastru de metilen (pentru cea albastra) si violet de gentiana (pentru cea mov). Toate aceste solutii pot fi gasite pentru aproximativ 2-3 lei in farmacii. Am pus fiecarei sticle un dop de pluta si am amestecat bine continutul, iar la final am obtinut un lichid colorat. O idee draguta pentru petreceri ar fi sa turnati intr'o sticla goala vodka si colorant, pentru a crea o potiune comestibila. In orice caz, era deja prea tarziu pentru asta si nu am fost multumita de simplitatea rezultatului, asa ca am adaugat putina magie yaay! 


In potiunea verde am adaugat foite de aur (le gasiti in magazine cu obiecte cosmetice ieftine) sperand ca o sa pluteasca, dar nu au vrut sa coopereze asa ca am lipit cateva pe suprafata sticlei.


In potiunea mov am adaugat sclipici roz, rosu si albastru si cateva bucatele de vata, care s-au imbinat cu sclipiciul si plutesc linistite in sticluta. 



In potiunea albastra am turnat sclipici albastru, alb si argintiu, apoi am adaugat o gramada de vata, pana am umplut sticla. 


Pentru ca mi-a placut felul in care au iesit sticlele de vin, am turnat apa intr-un toi de tuica si am amestecat-o cu rosu de castelani si mult sclipici in toate culorile. Am umplut toiul pana la baza gatului, pentru a putea amesteca continutul si facand totul sa para magic. Pentru ca nu am gasit un dop potrivit pentru potiunea aceasta, am astupat gaura cu vata.


3. Skelanimals


La un moment dat am avut o mica obsesie cu aceste Skelanimals, adica niste animalute chelet, asa ca m-am decis sa imi fac si eu cateva. Din pacate astazi am sa va arat doar doua, fiindca pe celelalte le-am dat cadou. Unicornul a fost un ponei My Little Pony (jucariile copilariei <3) pe care l-am tuns si l-am pictat cu vopsea acrilica. Intai am aplicat doua straturi de vopsea neagra pe intregul corp inafara de ochi, iar apoi cu vopsea alba am desenat detaliile, folosind ca imagine de referinta poze cu scheletul cailor. La final am adaugat cornul care initial a fost un cercel. Pentru ceva extra am adaugat vopsea ce lumineaza in intuneric pe toata portiunea alba si rezultatul este unul spooky si adorabil.
Catelusul a fost o jucarie Littlest Pet Shop pe care o gasiti in supermarketuri cam cu 10-15 lei. Pe acesta l-am lasat negru, pentru ca mi se pare foarte dragut asa. O idee buna ar fi sa folositi o pisica pe care sa o faceti neagra in totalitate, fiind un simbol al acestei sarbatori.



4. Panza de paianjen din hartie


Aceasta mi se pare o idee foarte draguta, mai ales de facut impreuna cu cei mici. Veti avea nevoie de o hartie patrata de orice culoare, pe care o veti indoi intr-un triunghi de 3 ori. 


Cand ajung la a treia forma de triunghi voi taia coltul pentru a forma un fel de triunghi isoscel, iar apoi voi desena cu creionul modelul panzei, pentru a stii unde sa decupez hartia.



Dupa ce decupez dupa model tot ce mai ramane de facut este sa desfac hartia si sa imi decorez casa cu o gramada de panze de paianjen colorate. 


5. Panza de paianjen cu paianjen!


Ultimul si cel mai simplu dintre toate: pentru panza am folosit niste vata pe care apoi am lipit o musculita (pentru ca fratele meu mi-a ascuns toti paienjenii) si atat! Este oarecum banal, dar mi s-a parut o idee draguta pentru a decora diverse lucruri. Le puteti pune pe marginea oglinzii, a televizorului, pe o vaza si asa mai departe. Simplu si dragut!

Putine, dar dragute (sper)! Astea au fost ideile mele pentru decoratiuni de Halloween de anul acesta, cel putin. As vrea sa spun ca am inceput in forta, dar nu, nu am facut asta. In orice caz, sper ca v-a placut si daca nu va astept weekendul viitor cu un alt articol dedicat acestei minunate sarbatori, pentru ca merita sarbatorita! Ha. Ok. 
pwp

Un comentariu:

  1. Wow ce tare ,super idei ,nu m as fi gandit deloc la asa ceva iar poneiul ala facut de tine arata atat de realistic incat am crezut ca asa l ai cumparat :)) ,mereu mi am dorit sa fac si eu chestia aceea care seamana cu panza de paianjan ,nu ma gandeam ca totul e atat de simplu , pupici

    RăspundețiȘtergere